2011 - Det Gamle Guld
Dybegaarden er en stor, smuk gård på omtrent 300 td. land - skov, eng og ager. Den har været i familien Sværkes eje i over 150 år. Martha - konen på gården - er en stolt, lidt hård kvinde, hærdet i samlivet med sin mand, Anders Sværke - en vag natur med hang til spil.
En dag bryder ulykken ind over familien. Anders Sværkes frygtelige spillelidenskab har bragt ham på fallittens rand, og egnens rigeste mand, proprietær Karius, kommer for at kræve sin ret: gælden betalt - eller overtagelse af Dybegården.

Premieren på Gram Friluftsspil 2011, Det Gamle Guld af Morten Korch, i tirsdags (9/8 2011) havde ca. 250 tilskuere, og de morede sig meget over aktørernes fortolkning af personerne i stykket. Klinke-Hans og Volle tog kegler, men det gjorde Jens Karius, alias Erik Bernhard Hansen og Aksel Severinsen alias Lars Juhl også, for da teknikken gik i udu et øjeblik efter, de gik på scenen, og de fik besked på at stoppe, så "frøs" de totalt i lang tid, og de agerede først igen, da teknikken blev meldt klar igen. Imponerende af amatører at klare sådan et afbræk på så flot en måde, for selvom publikum morede sig over deres "fastfrysning", fortrak de ikke en mine.
Godt gået!
Ellers er stykket et godt gammelt Morten Korch stykke med kærlighed, intriger, forviklinger og den slangs ting, men de unge elskende får til slut hinanden, som de nu skal hos Morten Korch. Ved premieren i tirsdags holdt det tørvejr, dog var det meget koldt, men onsdag aften blev stykket aflyst på grund af kraftige regnskyl. I aften (onsdag 10/8 2011) regner instruktøren Leif Billing med, at der spilles igen i Gram Slotspark. Derudover blev der spillet fredag aften og lørdag eftermiddag.
 
Borgmester Jens Chr. Gjesing og viceborgmester H. P. Geil sad på rækkerne, men Jens Chr. Gjesing havde også en anden mission. Han roste folkene bag friluftsspillet for det store og flotte arbejde, de lægger i det og takkede for, at der hvert år var så stort et arrangement i Gram. "Det binder kommunen sammen i et kulturelt fællesskab, for der er folk med fra hele kommunen i spillet", sagde han blandt andet.

Kommunen gav også et tilskud til Gram Friluftsspil, for Annette Sommer, der er formand for Kulturelt Samråd i Haderslev Kommune, overrakte formand for Gram Friluftsspil Kiss Billing en check på 15.000 kroner.

Frøs Herreds Sparekasse, der er gode til at støtte lokale tiltag gav et sponsorat til spillet, der fik en check på 5000 fra sparekasen.

Gerda og Sjørn fra Byens Bedste Café var også på scenen i Gram Slotspark i tirsdags for at overrække sponsorat. De havde valgt at donere 8000 kroner til Gram Friluftsspil, som formand Kiss Billing modtog på bestyrelsens vegne.

Leif Billing, instruktør.

Medvirkende:
Niels Sværke, arving
Martha Sværke, mor og enke
Dines MIkkelsen, sognefoged
Ole Madsen,“Volle” fodermester
Jacobine Madsen, hans kone
Grethe, ung pige på Dybegaard
Marie, pige
Maren, hendes tvillingsøster
Henrik, gårdskarl
Jens Karius, ejer af “Strandskov”
Clara, hans datter
Klinke-Hans, vagabond
Aksel Severinsen, forretningsmand
Mathis, kromutter
Stumpen, serveringsdame

Kor og gæster
Annika Dietz Kisendal
Rosalind Simon
Bente Rasmussen
Ole Quvang Christiansen
Sanne Brodersen
Lars Juhl

Børn:
Nanna Thi Slagor Clausen - Hoptrup
Signe Kristensen - Gram
Caroline Quvang Jensen - Haderslev
Lærke Brodersen - Gram
Margrethe Bendix Mortensen - Gram

Carsten Stange
Mette Hjort Billing
Andreas Jacobsen
Lasse Billing
Inge Marie Quvang Christiansen
Sissel Quvang Christiansen
Anne Hjort Nygaard Petersen
Gry Jefsen
Emil Møller Christensen
Erik Bernhard Hansen
Maria Wind Hansen
Claus Nygaard
Lars Juhl
Gitte Jefsen
Kamilla Korsager


Sommersted
Gram
Gram
Haderslev
Gram
GramFjelstrup danserne:
Else og Jørn Rytter
Edit Havgaard
Hans Peter Rose
Kirsten og Jørn Thomsen
Kirsten og Johannes Hansen
Anne Grethe Eriksen
Christian Rasmussen

Instruktion /Iscenesættelse / Sceneografi: Leif Billing - Sommersted
Instruktørassistent / kostumer m.m.: Kiss Billing - Sommersted

Musik: Piano: Jørgen Vedel Jacevicz - Trommer: Jesper Luff Studsgård

Sufflør: Lis Bregnsholm

Lyd: Leif Schmidt

Lys: Ken Severinsen

Scenefremstiller: Jørgen Skjold, Jonna Skjold, Bente Rasmussen, Oluf Christensen og Lars Juhl

Boder m.m. Majbritt Christensen

Kostumer: Kirsten Andersen